Warning: Undefined array key "options" in /home/p9577/domains/annuleringsverzekeringvergelijken.com/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 192

annuleringsverzekeringvergelijken.com

Zwangerschap

Zwanger zijn is een mooie en onvergetelijke tijd voor een vrouw. Toch brengt een zwangerschap ook bepaalde problemen met zich mee waar men aandachtig voor dient te zijn. Wanneer je bijvoorbeeld reeds een vakantie hebt geboekt en deze vakantie binnen de periode valt waarin er niet meer mag worden gevlogen, dan zit er vaak niets anders op dan deze te annuleren. In bepaalde gevallen kan je dan een beroep doen op de mogelijkheden van je annuleringsverzekering, maar dat is zeker niet altijd zo. Daarnaast zorgt het annuleren van een vakantie wegens zwangerschap doorgaans ook voor problemen voor de partner. Vreemd genoeg worden zijn kosten vaak niet zomaar terugbetaald in geval van annulering. Hoe dan ook, ben je zwanger en heb je een vakantie geboekt die je wil annuleren? Lees dan snel verder en kom er alles over te weten!

Reis annuleren wegens zwangerschap

Wanneer je als vrouw na het boeken van een bepaalde vakantie hebt vastgesteld dat je zwanger bent kan je dit aan je verzekeraar laten weten. Er gelden hier wel een aantal vrij strenge richtlijnen rond. Zo dien je vaak reeds binnen de 72 uur (3 dagen) na vaststelling een schrijven te richten aan de verzekeraar. Het schrijven dient vergezeld te zijn van een verklaring van de behandelende arts die bevestigd dat de vrouw in kwestie zwanger is. Op deze manier kan je er voor zorgen dat je het grootste deel van de betaalde reiskosten kan recupereren. Let wel, het kan voorkomen dat je verzekeraar een annulering door zwangerschap uitsluit. In dit geval heb je geen recht op een terugbetaling van de betaalde reiskosten.

Wat met de partner?

Wanneer blijkt dat je vrouw zwanger is en moet bevallen middenin de door jou geboekte vakantieperiode kan het idee al snel gaan spelen om de geboekte vakantie te annuleren. Toch is het belangrijk om er rekening mee te houden dat dit niet altijd een goed idee is, in tegendeel. Doorgaans wordt een dergelijke annulering door een verzekeraar niet geaccepteerd. Het is immers niet de man die moet bevallen, maar wel diens partner. Tenzij er ernstige complicaties zijn of er een levensbedreigende situatie ontstaat tijdens de zwangerschap kan er mogelijks een beroep worden gedaan op een recuperatie van de betaalde reiskosten. Is dat niet het geval en gaat het om een gewone, gezonde zwangerschap, dan is de kans bijzonder klein zo niet onbestaande dat je verzekeraar zich bereidt zal tonen om een deel van de betaalde kosten terug te betalen.