Warning: Undefined array key "options" in /home/p9577/domains/annuleringsverzekeringvergelijken.com/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 192

annuleringsverzekeringvergelijken.com

Vakantie vooraf afzeggen

Een annuleringsverzekering wordt in het merendeel van de gevallen aangesproken vooraleer een vakantie daadwerkelijk wordt aangevat. In dit geval zal de persoon die de vakantie heeft geboekt dus gewoon niet vertrekken. Een vakantie vooraf afzeggen is wat dat betreft eenvoudiger dan een lopende vakantie annuleren. In het laatste geval kan er veelal slechts een gedeeltelijke terugbetaling worden verworven terwijl dat bij een annulering voor aanvang niet het geval is. Wil je een vakantie vooraf afzeggen en wil je daarvoor aanspraak maken op je annuleringsverzekering? In dat geval zijn er wel een aantal zaken waar je maar beter rekening mee kan houden.

Grondige reden

Vaak denken mensen dat ze omwille van eender welke reden zomaar hun vakantie kunnen annuleren wanneer ze over een annuleringsverzekering beschikken. Dat is echter niet correct. Indien je een vakantie wenst te annuleren dien je steeds aan te kunnen tonen welke reden er achter de annulering schuilt gaat. Een goede reden kan bijvoorbeeld medisch gerelateerd zijn. Misschien wordt je kort voor je vakantie wel ziek of misschien komt er wel iemand in de familie te overlijden. Dergelijke onverwachte gebeurtenissen horen thuis onder de categorie overmacht waardoor een verzekeraar er alles bij elkaar vaak geen probleem over zal maken. Zonder grondige reden een vakantie annuleren kan er echter voor zorgen dat de verzekeraar een terugbetaling weigert waardoor je alsnog alle door jou betaalde kosten kwijt bent.

Terugbetaling bij annulering

Een vakantie vooraf afzeggen is zoals je net hebt kunnen lezen in verschillende gevallen mogelijk, maar welke terugbetaling kan er dan precies plaatsvinden? Veel hangt wat dat betreft af van de verzekering waarover je beschikt. Lang niet alle verzekeringnemers kiezen er bijvoorbeeld voor om het volledige bedrag van hun vakantie te laten verzekeren waardoor ze slechts kunnen rekenen op een gedeeltelijke terugbetaling. Dat is interessant omdat je een lagere verzekeringspremie moet betalen, maar anderzijds zorgt het er uiteraard wel voor dat je nooit de volledige reissom terugbetaald zal krijgen. Een vakantie vooraf afzeggen is dus mogelijk, maar het bedrag dat je terugbetaald zal krijgen is afhankelijk van verschillende factoren.