Reisverzekeraars

Reisverzekeraars bieden reizigers de mogelijkheid om verzekeringen af te sluiten die kunnen helpen om een zorgeloze vakantie te beleven. Op vakantie gaan mag dan nog zo leuk zijn, het brengt ook steeds bepaalde risico’s met zich mee. Deze risico’s kunnen op verschillende manieren worden ingedekt, bijvoorbeeld door het afsluiten van een reisverzekering en / of annuleringsverzekering. Ben je eveneens van plan om één van deze verzekeringen af te sluiten, dan is het vergelijken van de verzekeringen bij de verschillende reisverzekeraars zeker en vast een aanrader.

Reisverzekering of annuleringsverzekering afsluiten?

De meeste mensen die bij reisverzekeraars gaan aankloppen, stellen steevast dezelfde vraag, namelijk of ze nu een reisverzekering of een annuleringsverzekering moeten afsluiten. De reisverzekeraar in kwestie zal daarop steeds hetzelfde antwoord geven, immers dat beide verzekeringen eigenlijk helemaal niets met elkaar te maken hebben en dus eigenlijk allebei moeten worden afgesloten. Een reisverzekering is dan ook een speciale verzekering die je kan afsluiten bij bijvoorbeeld Univé, ING, Touring en ga zo maar door. Deze verzekering heeft als doel om onverwachte omstandigheden tijdens je vakantie in te dekken. Met andere woorden, medische kosten of een probleem met je auto kunnen op deze manier worden ingedekt. De annuleringsverzekering doet dit niet en dekt uitsluitend de kosten in die verbonden zijn aan het annuleren van je vakantie. Ook een dergelijke verzekering kan je echter bij de meeste reisverzekeraars zonder probleem afsluiten.

Reisverzekering inclusief annuleringsverzekering afsluiten

Het verschil tussen een reisverzekering en een annuleringsverzekering mag dus inmiddels duidelijk zijn, maar is het dan helemaal niet mogelijk om beide verzekeringen gecombineerd af te sluiten? Toch wel. Diverse reisverzekeraars bieden hun verzekeringnemers de mogelijkheid om een reisverzekering inclusief annuleringspolis af te sluiten. Dat is interessant omdat je op die manier slechts met één enkele verzekeringspremie wordt geconfronteerd en dat terwijl je eigenlijk kan genieten van de voordelen van twee verschillende verzekeringen. Daarnaast wil het samen afsluiten van de beide polissen er ook wel eens voor zorgen dat je kan genieten van een veel interessantere verzekeringspremie. In ieder geval, ook bij de meeste reisverzekeraars kan je zonder probleem terecht voor het afsluiten van een (eventueel gecombineerde) annuleringsverzekering.

Facebook
Twitter
LinkedIn