annuleringsverzekeringvergelijken.com

Kortlopende annuleringsverzekering

Een kortlopende annuleringsverzekering is een verzekering voor een bepaalde periode. In veel gevallen is het afsluiten van een kortlopende reisverzekering het voordeligst als men maar één keer per jaar op vakantie zou gaan. Dit is natuurlijk ook weer afhankelijk van het te verzekeren bedrag voor een annuleringsverzekering. Bij een relatief laag bedrag van de reissom ofwel de kosten van een geboekte vakantie is de kortlopende annuleringsverzekering het goedkoopste.

Als de geboekte vakantie meer dan € 2.000 per persoon kost is een doorlopende reis en annuleringsverzekering ook interessant om af te sluiten. Let dan wel op hoe hoog de kosten van annuleren per persoon zijn gedekt in de polis. Hier zit namelijk veel verschil in bij verzekeraars.

Een kortlopende annuleringsverzekering vergelijken   

Er zijn verschillende verzekeraars waarbij het mogelijk is om een kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten. Wij hebben een aantal van deze verzekeraars opgenomen in onze vergelijking en aangegeven wat de premie en verschillen in dekking zijn. Vergelijken van een annuleringsverzekering kan u veel besparen. Maar kijk ook goed naar de verschillen in dekking.

Waarom een annuleringsverzekering afsluiten

Een vakantie in vooruitzicht hebben is altijd een fijn gevoel. Wetende dat je nog maar heel even moet werken en dan heerlijk kunt genieten geeft je vaak net nog een extra boost. Toch kan het altijd gebeuren dat een vakantie waar je reeds zo lang naar uit hebt gekeken plots in het water dreigt te vallen. Misschien wordt je bijvoorbeeld wel ziek, is er iets aan de hand met één van de gezinsleden of kan je door een andere vorm van overmacht niet op reis vertrekken. In dat geval is het goed om te beschikken over een kortlopende annuleringsverzekering. Deze verzekering maakt het mogelijk om de kosten die verbonden zijn aan de annulering van één bepaalde vakantie nagenoeg volledig in te dekken. Op deze manier blijf je niet met een financiële kater achter en kan je later alsnog die ene leuke vakantie opnieuw boeken. 

Eén vakantie per jaar

Een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten is per definitie uitsluitend interessant voor mensen die slechts één vakantie per jaar boeken. Naast deze verzekering kan je namelijk ook kiezen voor een doorlopende variant die alle vakanties bij een periode van één jaar indekt. Wanneer je echter maar één enkele vakantie wenst te ondernemen, dan volstaat een kortlopende annuleringsverzekering prima. Je kan deze afsluiten bij je vaste verzekeraar, maar je kan dit ook regelen via de reisorganisatie waarbij je, je vakantie gaat boeken. Dit laatste is veelal nog interessanter, want niet zelden worden er interessante promoties gehouden die de verzekeringspremie gevoelig kunnen drukken.

Financieel interessant of niet?

Mensen die slechts één keer per jaar een vakantie boeken en toch over een doorlopende annuleringsverzekering beschikken betalen doorgaans een veel hogere premie dan indien je zou kiezen voor een kortlopende annuleringsverzekering. Deze laatste mag dan namelijk slechts gelden voor één enkele vakantie, de te betalen verzekeringspremie is er ook naar. De premie van een dergelijke verzekering is uiteraard niet vastgesteld waardoor een vergelijking uitvoeren nog wel eens een scherpere kostprijs tevoorschijn kan toveren. Daarnaast is de premie afhankelijk van diverse factoren. Sta daarom altijd even stil bij het aantal personen die worden ingedekt alsook bij het bedrag dat wordt verzekerd. Op deze manier kies je voor de beste annuleringsverzekering tegen een zo laag mogelijk prijskaartje.