Warning: Undefined array key "options" in /home/p9577/domains/annuleringsverzekeringvergelijken.com/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 192

annuleringsverzekeringvergelijken.com

Echtscheiding

Het boeken van een vakantie is bijzonder leuk, maar jammer genoeg kan niemand in de toekomst kijken. Omdat reizen steeds vroeger geboekt worden kan het perfect voorvallen dat er door de maanden heen bijvoorbeeld een ruzie ontstaat tussen beide partners waardoor de geboekte vakantie in het water dreigt te vallen. Een gewone ruzie zonder ontbinding van het huwelijk is zelden een goede reden voor de verzekeraar om een terugbetaling uit te voeren. Wanneer er kan worden aangetoond dat er tussentijds voor aanvang van de vakantie een echtscheiding is aangevraagd is dat meteen een compleet ander verhaal. Dit is immers een gegronde reden voor de verzekeraar waardoor je het grootste deel van de betaalde reissom ongetwijfeld zal teruggestort krijgen. 


Geen vooraf bekende echtscheiding

Het is in het verleden wel eens voorgekomen dat mensen die de echtscheiding hebben aangevraagd toch beslisten om nog één keer samen op vakantie te gaan. Dat is uiteraard perfect mogelijk alleen dien je er rekening mee te houden dat een echtscheiding in deze situatie geen aanleiding meer kan geven tot terugbetaling van het betaalde reisbedrag. Op het ogenblik dat de vakantie wordt geboekt is de echtscheiding immers reeds aangevraagd. Mocht er nadien toch ruzie ontstaan waardoor de vakantie niet door kan gaan zal je dus over een andere grondige reden moeten beschikken om deze te annuleren. Is dat niet het geval, dan zal de verzekeraar geen terugbetaling voorzien.

Documenten van de echtscheiding

Wanneer je een vakantie wenst te annuleren op basis van een echtscheiding is het bijzonder belangrijk om dit aan te kunnen tonen door middel van één of meerdere officiële documenten. Iedereen kan immers zomaar zeggen dat hij of zij gaat scheiden van zijn partner om zo een reis kosteloos te kunnen annuleren. Tot op het ogenblik dat de verzekeraar over de nodige papieren beschikt zal deze de geboekte vakantie dus niet kunnen vergoeden. Indien je deze documenten wel kan voorleggen en over een passende annuleringsverzekering beschikt is een terugbetaling doorgaans geen enkel probleem.