annuleringsverzekeringvergelijken.com

Concert en theater tickets

Mensen gaan tegenwoordig steeds vaker op zoek naar leuke vormen van vrijetijdsbesteding in eigen land. Het kan daarbij gaan om een sport gerelateerd evenement, maar het kan ook gaan om bijvoorbeeld een concert- of theatervoorstelling. Hoe graag je ook naar het evenement van je keuze zou willen gaan, het kan altijd gebeuren dat dit niet door kan gaan omwille van bijvoorbeeld een geval van overmacht. Dat is natuurlijk bijzonder jammer, zeker omdat je dan vaak je geld zomaar kwijt bent. Dat hoeft echter niet altijd zo te zijn. Tegenwoordig is het immers zonder probleem mogelijk om ook voor concert- en theatertickets een annuleringsverzekering af te sluiten.


Voorwaarden annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering kan je vandaag de dag niet uitsluitend meer afsluiten voor een vakantie. Ook indien je bijvoorbeeld een bepaald evenement wenst te boeken kan het de moeite waard zijn om een annuleringsverzekering te nemen voor je ticket. Concerten en theatervoorstellingen kosten steeds vaker behoorlijk veel geld. Liefhebbers van dergelijke evenementen boeken er echter vaak verschillende per week waardoor ze geconfronteerd worden met een behoorlijk stevig kostenplaatje. Wanneer de evenementen dan niet bezocht kunnen worden door bijvoorbeeld ziekte of een ongeval, dan is dat vervelend. Door het afsluiten van een annuleringsverzekering zorg je er voor dat deze kosten worden ingedekt waardoor je het betaalde bedrag niet zomaar kwijt bent. Het afsluiten van een annuleringsverzekering voor concert- en theatertickets is dus zeker en vast de moeite waard.


Annulering van het concert of theater

Bovenstaande is een geval van overmacht bij de boeker van het concert of het theater, maar wat gebeurt er wanneer het evenement wordt afgelast? Dat is een lastige. Wanneer je een annuleringsverzekering afsluit voor een vakantie en de touroperator failliet wordt verklaard komt de annuleringsverzekering daar doorgaans niet in tussen. Hetzelfde geldt voor wanneer je een verzekering afsluit voor de annulering van een concert, theater of ander evenement. Gaat de achterliggende organisatie failliet of wordt de voorstelling afgelast, dan zal je bij de organisatie zelf je geld terug moeten vragen en zal de annuleringsverzekering daar dus niet in tussenkomen.

<< Ticket annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance >>